Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 12. 09.


Natália, valamint György, Györgyi, Natása, Péter napja.

Ne legyetek személyválogatók az ítélkezésben, a kicsit éppúgy hallgassátok meg, mint a nagyot! Embertől ne tartsatok, mert az ítélet Istené. (5Móz 1,17)

( )

Olvasmányok: Ézs 25,1–8 és Ézs 44,21–28

 

Lelki útravaló a mai napra

Múltkor valaki belenyúlt a munkámba. Próbálta megcsinálni, ami rám várt. Mérges lettem, mert éppen neki akartam állni a feladatomnak, és már nem volt lehetőségem rá. Mellőzöttnek éreztem magam, mint akit ügyetlennek néznek vagy tehetetlennek gondolnak. Valaki belenyúlt a munkámba, és egész másként végezte el, mint ahogy elképzeltem. Az én szempontjaimat mintha nem vette volna figyelembe. Ahogy elvégezte helyettem, abból kiderült: egyáltalán nem ismer engem. Úgy éreztem magam, mint a virág, melyet nem engednek kinyílni, mint a gyümölcsfa, amelynek letörik éppen kihajtott rügyeit.

Ma sem szeretnék belenyúlni Isten munkájába. Nem akarom elvégezni helyette, ami az ő feladata és hatásköre. Bár néha nagyon késztet valami, hogy ítéletet mondjak másról, de ítéleteimről hamar kiderülne, mennyire nem ismerem az Atyát. Ma sem szeretnék ítéletet mondani mások felett. Nem szeretném Istent figyelmen kívül hagyni, mintha ügyetlen, igazságtalan vagy tehetetlen volna. Sőt kérem, hogy végezze el az ítéletet. Szolgáltasson igazságot, hogy az ő igazsága érvényesüljön bennünk és köztünk.

„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsolt 139,23-24)


Bencze András


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982