Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 02. 12.


Lívia és Lídia, valamint Evelin napja.

De én visszaemlékezem szövetségemre, amelyet ifjúkorodban kötöttem veled, és örök szövetségre lépek veled. (Ez 16,60)

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. (1Pt 5,10)

Olvasmányok: Róm 4,1–8 és 1Kor 8,1–6

 

Lelki útravaló a mai napra

Van egy közös történetünk az Istennel, egy közös emlék, sztori, ami csak a miénk. Erőt ad, amikor csüggedsz, vigasztal, amikor szomorú vagy, veled van, amikor egyedül érzed magad. Szeretem a szövetség szót, mert annyira kifejező és képies. Magam előtt látom a kedvenc ruhám szövetét, amelyben a szálak egymást keresztezve futnak, és az összeszőtt szálakból összeáll valami egész.

Mindnyájunk életét átszövik Isten apró jelenlétei, csodái. Úgy is mondhatnám, hogy az életünk szövetét átszövi egy vertikális és egy horizontális szál, és ez így van jól. Ha bármelyik hiányzik vagy felbomlik, akkor az egész szövet semmivé lesz, szétfoszlik. Keresztezik egymást ezek az életszálak, az isteni és az emberi, s csak ebben a keresztmetszetben válnak erőforrássá, amely, mint egy kabát, védelmet, meleget ad neked.

Húzd magadra ma a szövetség pulóverét, amely rád, a te méretedre van elkészítve, örök darab.

*

Atyám,
kérlek, nyisd meg a szememet csodáidra.
Az apró, egészen láthatatlanokra,
az észrevétlen mozdulatokra,
a jelentéktelennek tűnő dolgokra.
Engedd, hogy felfedezzelek ott,
ahol nem kereslek.
Találkozzam veled
ott, ahol elkerülnélek.
Örüljek a jelenlétednek akkor,
amikor egyedül maradok, veled, neked.
Ámen.Szerző: Czöndör István

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran