Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 05. 25.


Orbán, valamint Gergely, Gergõ, Gerõ napja.

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. (Zsolt 5,4)

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért… (Ef 6,18)

Olvasmányok: Ez 11,14–20 és 1Tim 6,11–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Gyönyörű népdal cseng a fülemben: „Én fölkelék jó reggel hajnalba’, / én fölkelék jó reggel hajnalba’. / Kimosdódám minden büneimből, / Kimosdódám minden büneimből. / Kimenék én ajtóm elejébe, / kimenék én ajtóm elejébe. / Föltekinték nagy magas mennyégbe, / föltekinték nagy magas mennyégbe.”

Így is el lehet kezdeni egy napot: Istennel találkozva, szavát olvasva, imádkozva. Úgy, hogy nem a vágyaim vezérelnek, nem az számít, amit én akarok, hanem Istenre hangolódom. A kezébe adom poros, elhangolódott hangszeremet: testemet és lelkemet. Az összes aggodalmamat, félelmemet, nehéz érzésemet és terhemet. Ő majd megtisztítja és felhangolja. Aztán elkérem tőle mai napi feladatomat, és az erőt, amely az elvégzéséhez szükséges. Így tisztábban szólhatnak szavaim, és tisztább lehet dolgaim kicsengése. Elé hozom a szenteket is, vagyis minden testvéremet a hitben, akik attól szentek, hogy Istenhez tartoznak. És elé hozom azokat is, akik még nem szentek, mert még nem az övéi.

Milyen lenne minden napot így kezdeni? Milyen lenne mindennap Isten kezében hangszernek lenni? Azt a szólamot, azt a dallamot játszani, amelyre ő teremtett? Részt venni Isten zenekarának játékában? Legyen ez a nap az, amelyen elkezdhetem megtapasztalni!

*

Istenem, te teremtettél engem. Te adtad testem, lelkem, mindenem. Te álmodtad meg küldetésemet.
Add, hogy ma és mindennap rád hangolódjam, azt játsszam, amit te szeretnél, és úgy, ahogyan neked tetsző. Ámen.Szerző: Lázárné Tóth Szilvia

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran