Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 06. 29.


Péter és Pál napja.

Dániel így felelt: Az én Istenem elküldte angyalát, és az bezárta az oroszlánok száját, úgyhogy nem bántottak engem. (Dán 6,23a)

Üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak; letipornak, de el nem veszünk… (2Kor 4,9)

Olvasmányok: Lk 7,36–50 és 1Kir 11,1–13

 

Lelki útravaló a mai napra

Keresztyén hitünk egyik legnagyobb öröme, hogy van, létezik számunkra bűnbocsánat. Elveszettségünkben nem tudjuk elégszer újra és újra elmondani – akár magunknak, akár másnak –, hogy Jézus meghalt értünk és helyettünk a kereszten, és elvette rólunk bűneink büntetését.

A bűn „ordító oroszlánja” nem tud elnyelni minket, mert van, aki küzd értünk a mindennapokban. Istenünk nem minket vet el személy szerint, hanem bűneinket utálja, míg minket, gyermekeit szeretettel emel fel. Ez a reménységünk, hogy hibáink, mulasztásaink ugyan sokszor erőt vesznek rajtunk, üldöznek és letipornak, mégsem veszünk el, mert miénk a krisztusi kegyelem. Ezt a kegyelmet megtapasztalni pedig oly jó, mert ez a kegyelem maga az élet. Az élet a maga szépségével, örömével, felszabadultságával, önfeledtségével, szeretetével és csodáival.

Kegyelem az ember élete, és ezért a kegyelemért hálásnak kell lennünk. Istenünk mint szerető mennyei Atya tartja kézben a világ folyását és benne az én személyes életemet is. Szabad akaratot ad nekem, választhatok jó és rossz között, de újra és újra hív, hogy őmellette, a jó mellett döntsek.

*

Uram, köszönöm, hogy élek! Köszönöm, hogy képes vagy megszabadítani bűneimtől, és életem terheit, nyűgjeit bármikor letehetem a te trónusod lába elé. Látod életem, annak minden rezdülését; hibáim, kétségeim sokszor erőt vesznek rajtam. Te mégsem vonod meg tőlem szeretetedet, gyermekedként tartasz meg kezedben, nem hagyod, hogy elvesszem. Hálás szívvel állok meg előtted mindezért. Ámen.Szerző: Homoki Pál

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran