Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 07. 31.


Oszkár, valamint Ignác napja.

Hazug hírt ne terjessz! (2Móz 23,1a)

Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét. (2Tim 2,15)

Olvasmányok: Lk 22,14–20 és Mk 4,10–20

 

Lelki útravaló a mai napra

Különös világot élünk. Szinte óráról órára változnak körülöttünk azok az események, amelyekről szóló főcímek szinte „keresik” az olvasót. Az információáramlat felgyorsulása a fejlett technológiának is köszönhető. Különböző eszközökön keresztül érnek el minket a hírek, melyek olykor a valós helyzetről szólnak, olykor olyan megállapításokat tartalmaznak, amelyeknek a tényleges helyzethez kevésbé van közük. Közös bennük az, hogy minden hír robbanásszerűen ér el minket.

Ha egy jogállamban valaki úgy gondolja, hogy valamilyen sérelmet szenvedett el, bírósághoz fordulhat. A bíró a tárgyalás alkalmával figyelmezteti a tanúkat, hogy a hamis tanúzást a törvényt bünteti.

Gyülekezetek születnek, és az egyház él. Kétezer éve a jó hírt viszik tovább. Hirdették párosával, elindultak tanítványok, apostolok, prédikátorok, lelkészek, egykoron és ma – élő tanúságtevők ők.

Hallottam egy régi történetet. A hitoktató lelkész megkérdezte a tanítványát: „Mi volt Pál apostol foglalkozása?” A diák tűnődve elgondolkodott, mire a lelkész így felelt: „Foglalkozása köteles volt. Köteles volt hirdetni Isten igéjét, a jó hírt, ahogy ezt akkor és ma tesszük sokak üdvösségére.”

Mi, egyházi emberek olyan helyre állunk és állhatunk, ahol tanúskodunk valakiről. Évszázadok történetei arról mesélnek, hogy templomot azért építettek oly nagy áldozatok árán, és építenek ma is, hogy róla, a Feltámadottról beszéljünk.

*

Hálát adunk, szerető mennyei Édesatyánk, hogy megismerhetünk téged a hirdetett üzenetből. Kérünk, állíts meg időről időre, hogy igédet gyakran meghallgassuk, és ne csak hallgatói, de továbbadói is legyünk annak. Teremtőnk és Megváltónk, nekünk drága kincs az evangélium, amelyet tovább is kívánunk adni. Ámen.Szerző: Polgárdi Sándor

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran