Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 08. 02.


Lehel, valamint Alfonz, Gusztáv, Özséb napja.

Emlékezz az ősidőkre, gondold csak át az előző nemzedékek éveit! Kérdezd meg atyádat, ő majd elbeszéli, a közötted élő véneket, ők majd igazolják… (5Móz 32,7)

Pál írja: Az egészséges beszéd példájának tekintsd, amit éntőlem hallottál, a Krisztus Jézusban való hitben és szeretetben. (2Tim 1,13)

Szentháromság ünnepe utáni nyolcadik vasárnap

Olvasmányok: Mt 5,13–16 és Ef 5,8b–14

Lekció: Mt 7,15–21
Ézs 2,1–5

Igehirdetési ige: 1Kor 8,1b–13

 

Lelki útravaló a mai napra

„Az élet nem az, amit az ember átélt, hanem az, amire visszaemlékszik, és ahogy visszaemlékszik rá, amikor el akarja mesélni.” (Gabriel García Márquez)

A szelektív memóriát általában kis gúnyos felhanggal szokták emlegetni az engedetlen gyerekekkel, a taktikázó felnőttekkel vagy éppen a kicsit már rigolyássá váló idősekkel kapcsolatban. Sokszor valóban jogosak az efféle észrevételek, ám a memóriánk ezek nélkül is szelektív. Hiszen leginkább azt jegyezzük meg, ami mélyen, személyesen érint bennünket, ami megmozdítja az érzelmeinket, hatással van ránk.

Isten pontosan ezt szeretné: szavával, igéjével hatással lenni ránk, mélyen, személyesen megérinteni lényünk legbelső világát, megmozdítani érzelmeinket, formálni a személyiségünket, feltárni előttünk életünk értelmét. Nehéz olykor szavakba foglalni mindezeket. Isten Lelke azonban mégis a hit forrásává tudja tenni az emberi tanúságtételt, és megtartó erejű közösséggé tudja formálni a benne hívőket.

*

Köszönöm, Uram, az előttem jártak hitét, a szavakat, amelyek közelebb visznek hozzád. Ámen.Szerző: Lacknerné Puskás Sára

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran