Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 08. 03.


Hermina, valamint István, Kamélia, Lídia napja.

[Az Úr] az alázatosaknak pedig kegyelmet ad. (Péld 3,34)

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál… (Fil 2,3)

Olvasmányok: Mt 7,7–12 és Mk 4,26–29

 

Lelki útravaló a mai napra

A keresztény ember egyik ismertetőjele az alázat. Annak beismerése, hogy a világ dolgai és benne a személyes életünk nem más, mint ajándék, amelyet nem kiérdemeltünk, amelyért nem megdolgoztunk, hanem amely Isten jóvoltából és akaratából a miénk. Aki így tekint magára és környezetére, annak minden pillanatban része lehet a kegyelem gazdagságában, hiszen semmit nem tart természetesnek, és minden mögött fel tudja fedezni az Alkotót.

A legnagyobb ajándékunk természetesen az élet, amelyet alázattal Isten szolgálatába állíthatunk napról napra. Megtalálhatjuk azokat az alkalmakat, amikor Isten fel tud használni bennünket arra, hogy az élet még inkább teret nyerjen. Ez olykor úgy valósulhat meg, hogy akár személyes érdekünk, kényelmünk látja kárát. De éppen ekkor van szükségünk az igében említett alázatra. Ekkor bizonyíthatjuk be igazán, hogy nem a magunk urai vagyunk, hanem elfogadjuk Istent istenünknek. Ha ez megtörténik, bizonyosan részünk lesz a kegyelemben, hiszen Isten azért adta Fiát, hogy mindannyian részesedjünk szeretetében.

Aki pedig szeretetben él, az tudja Istent alázattal szolgálni.

*

Istenem!
Tudom, hogy szeretetedből élhetek a földön. Szereteted ajándékozott meg minden jóval, amit felsorolni sem lehet.
Add, hogy meglássam csodáidat életemben, és mindig tudjam, hogy mi a feladatom.
Engedd, hogy alázattal tudjam szolgálni az evangélium ügyét, hogy minél többen észrevegyék szeretetből fakadó ajándékaikat.
Ámen.Szerző: Zsugyel Kornél

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran