Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 11. 19.


Erzsébet, valamint Aliz napja.

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. (Zsolt 34,9)

Jöjjetek, mert már minden készen van! (Lk 14,17)

Olvasmányok: Lk 15,1–10 és JSir 5,1–22

 

Lelki útravaló a mai napra

Nyaralás alkalmával egy templomban a következő feliratot láttam egy belső ajtó fölött: „Tilos a belépés”. A jeruzsálemi templomban található szentek szentje mellett kezdtem érezni magam, s már úgy vélhettem, talán csak az Isten léphet be (hacsak nem őrá is kiterjed a tiltás).

Különös módon az ember akkor érzi leginkább a találkozás fontosságát, amikor megtapasztalja a hiányát is. Ahogyan a rég nem látott családtagok örülhetnek igazán egymásnak, vagy éppen az, aki hazatérhet egy hosszú útról. Mint a tékozló fiú, aki az út nehézsége után ott keresett menedéket, ahol tudta, hogy várnak rá.

Vannak helyek, ahol nem látnak szívesen. Máshol mi nem érezzük magunkat otthon. Krisztus szavai azonban olyan közösségbe hívnak minket, ahol mindig otthon érezhetjük magunkat. Benne megtalálhatjuk az otthonosságot, és nála készen találjuk mindazt, amit eddig máshol kerestünk. Ő nem teszi ki a tiltó táblát, nem akar távol tartani senkit önmagától. Akkor sem, ha éppen távoli utakon jártunk.

Készen vár, hogy önmagát adja, hogy önmagával mindent odaadjon.

Kész rá, hogy megtapasztaljuk azt az örömet, amelyet számunkra tartogat. „Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.”

*

Urunk! Köszönjük, hogy te örömteli találkozásra hívsz bennünket. Hálásak vagyunk, hogy mindig lehetőségünk nyílik hozzád menekülni. Köszönjük azt a biztonságot, hogy te vársz ránk. Segíts minket, hogy el akarjunk érkezni hozzád a mindennapjainkban. Ámen.Szerző: Sinkó-Szabó Lilla 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982