IgeIdő - napi meditáció

Január 8.
Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért. 2Kor 4-5

Jöjj, add tovább!

Jelen világunkban a hirdetések sokasága ömlik ránk. Profik készítik, hogy mindazt a terméket, amit megcéloznak el tudják adni, ráadásul jó áron. Hirdetést látunk a legkisebb helyen, de óriás plakáton is. Azonban nem csak látható hirdetés van, hanem hallható is. A sokféle hirdetések engedve talán meg is vesszük az árut, bár lehet, hogy utána bosszankodunk, mert nem azt kaptuk, amit vártunk.
Van egy másfajta hirdetés is! Én erről szeretnék szólni. Ő személy, nem termék. Jézus Krisztus, akit látunk és hallunk. Látunk egy-egy emberben: erősben, elesettben egyaránt. A természet csodálatosságában, a virág nyílásában, a fa bőséges termésében. A gyermek mosolyában, a dédi békességes szívében.
De halljuk is! Hangzik az igehirdetés a templomban, a médiában - csatornákat váltva. Hirdettetik a Krisztus szeretete, ami mindenki számára erő, reménység és öröm. Bíztatást kapunk a szólásra. Mit hirdessünk a világban az ember számára? Mit adjunk tovább? Jézust, akivel átéltük életünk mélységét és magasságát.
Van egy játék, amiben valamit mindig tovább adunk a másiknak. Jó lenne nekünk is tovább adni Jézus valóságos jóságát annak, aki szeretné látni és hallani. "Jöjj add tovább a jóhírt, mozgass meg minden megmozgathatót!"

Szerző: Tóth Melinda Anna

 

Az IgeIdő kötet tartalma