IgeIdő - napi meditáció

Január 13.
Mert egykor sötétség voltatok, most azonban világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. Ef 5,8

Használati utasítás

Egyszer egy vállalatvezető egyik üzleti útjáról hazatérve, ajándékokat vitt a kisfiának. Többek között adott neki egy játékautót, ami világított a sötétben. Miután a kisfiú megkapta az ajándékot, leoltotta a villanyt, de a kis autó láthatatlan maradt. A fiúcska sírni kezdett, apja pedig azt gondolta magában: "Megint rám sóztak valami bóvlit..."
Másnap aztán az apa újra kezébe vette a játékot, és észrevett néhány idegen szót az oldalán. Mivel nem beszélte azt a nyelvet, bepötyögte az ott talált szavakat az internet egyik fordító programjába, ami a következő szöveget adta ki: "Ha azt akarod, hogy éjszaka is világítsak, tarts egész nap a napfényben." Ezt követően odatette a játékot az ablakba.
Azon az estén - amikor lekapcsolták a villanyt -, a kis játékautó ragyogó fényt árasztott magából. A kisfiú öröme határtalan volt, és meglepve kérdezte apjától: "Mit csináltál vele, papa?" Apja ezt válaszolta: "Ó, csak elolvastam a használati utasítást. Mielőtt az autó világítana a sötétben, ki kell tennem a világosságra."
A keresztény emberhez is tartozik használati utasítás. Ha úgy érzed, le vagy merülve, és túl nagy a sötétség körülötted, akkor tartózkodj minél többet Isten jelenlétében. Beszélgess Vele, figyelj arra, amit Ő üzen neked nap, mint nap. Töltődj fel a Vele való találkozásokból, meríts a neked szánt ígéreteiből, és meglátod az Ő Fénye képes bevilágítani életedet és utadat.

Szerző: Balázs Viktória

 

Az IgeIdő kötet tartalma