IgeIdő - napi meditáció

Április 7.
"De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által!" (1Kor 15,57)

Diadal a gyászban

Naponként gondolok elment szeretteimre. Kínoz a visszafordíthatatlan. Mert a halál visszafordíthatatlan. Pál sem arról beszél, hogy ez visszafordítható lehetne. De tovább vezet.
Ez előtt a mondat előtt Pál egy harci dalt idéz: "Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" Ez lesz az utolsó harci dal. Isten teljes végső győzelmének hangja ez.
A halál visszafordíthatatlan. Testemben, cselekedeteimben, döntéseimben, emberei kapcsolataimban érzem kegyetlen fullánkját. Pál azonban arról az időről beszél, amikor az élet lesz visszafordíthatatlan. Arra bátorít, hogy ez a diadal, és ne a halál határozzon meg minket. Hogyan lehetséges ez? Hiszen a halált hordozom véremben!
Ez Isten csodája. Eljön az idő, amikor valóban teljes győzelmet arat, de már most ennek a győzelemnek az ízével bátorít engem. Váratlanul tör rám olykor, talán éppen a legnagyobb kétség és tagadás idején. De mai igéjével megmutatja, hogy nem feledkezik el rólam, halandóságba rekesztett énemről.
Drágáim odaát. Naponként gondolok rájuk. Kínoz a visszafordíthatatlan. Mert a halál visszafordíthatatlan. De visszafordíthatatlan az élet is, Isten győzelme a halál felett, az élet teljes diadala! Ez ad erőt már ma is "diadalra a gyászban".


Szerző: Koczorné Heinemann Ildikó

 

Az IgeIdő kötet tartalma