IgeIdő - napi meditáció

Április 18.
"Amikor eljön a Pártfogó, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd bizonyságot énrólam..." (Jn 15,26)

Az Úr megerősít

Pártfogó az, aki az ügyem mellett kiáll és pártomat fogja.
Az igazság és a pártfogás szoros összefüggésben van egymással, mert csak akkor tudok én is valakinek a pártfogásában részt venni, ha igaznak tartom az ügyét.
Bizonyságot is csak arról tudok tenni, akiben, amiben hiszek.
Ilyen bizonyságtétel volt számomra az, amikor gyülekezetünk egyik tagja, akitől az istentisztelet után megkérdeztem, mert az arca csak úgy sugárzott a boldogságtól: "Mi történt veled Gizi?", kérdésemre ezt válaszolta boldogan: "Amióta a munkaprogramban részt veszek, azóta sokkal több erőm van, és otthon is mindent el tudok végezni. Ráadásul a kaszálás miatt sem fáj a hátam. Az Úr megerősített. Boldog vagyok."
Bizonyságtételünket emberek felé mondjuk el, akik vagy már a keskeny keresztény úton járnak, vagy még csak most szeretnének ezen járni.
Nagyon fontos, hogy egymást erősítsük lelkileg, és mindazt, amit megtapasztalunk Isten jelenlétében, elmondjuk szeretteinknek is, ezzel ők is megerősödnek a hitben.
Olyan jó, hogy van Pártfogónk, aki még akkor is ott van, amikor már minden ember elsétál mellőlünk. Vele egységben lehetünk. Vele el tudunk csendesedni. Vele szeretetünk kiteljesedhet. Vele lesz erőnk tanúskodni, bizonyságot tenni.


Szerző: Klenóczkyné Sulyok Anna

 

Az IgeIdő kötet tartalma