IgeIdő - napi meditáció

Május 10.
"[Isten] békességet hirdetett Jézus Krisztus által. Ő a mindenség Ura!" (ApCsel 10,36)

Rajtunk a sor!

Az első gyülekezetek tagjai nem csupán saját magukra gondoltak. Megértették a küldetést, amellyel megbízta őket az Úr Jézus: menjetek, tegyetek tanítvánnyá minden népet! Ez a megbízás ránk, 21. századi tanítványokra is érvényes. Megismertük Jézust, és elnyertük az örök élet bizonyosságát annak köszönhetően, hogy valaki hirdette nekünk az evangéliumot. Hallhattuk, hogy mennyire szeret minket az Úr. Most rajtunk a sor, vigyük a jó hírt az Úrról. Tegyünk bizonyságot környezetünknek szóval és cselekedettel. Álljunk azok mellé, akik támogatásra és segítségre szorulnak.
Jézus arra indít, hogy legyünk tanúi a Föld legvégső határáig. Az Úr senki vesztét nem akarja, még ha jól tudja is, hogy nem mindenki fogadja el szeretetét. Nagy kegyelem, hogy még ad időt és lehetőséget hirdetni a szabadulást mindenkinek.
Az Úr nem személyválogató, mindenkit szeret. Jézus Krisztus mindenkiért meghalt a Golgotán. Isten mindenkinek felkínálja előkészített országát. Nem feltétel a származás, a képzettség, a nemzetiség, a vallás vagy a faj sem. Hálásak lehetünk azért, hogy ismerhetjük Jézus Krisztust, és tudhatjuk, hogy helyet készített nekünk a mennyben.
Ezzel a bizonyossággal ébredhetünk fel reggel és alhatunk el este. Ez a bizonyosság vigasztalhat nehéz időkben, gyászban, gondban, bajban és betegségben. Ez a bizonyosság segíthet a szolgálatra.
Kérjük Urunkat, hogy nyissa meg szívünket szeretete előtt, szánkat az örömhír továbbadására és fülünket a lelkileg éhezők kérésének meghallására.


Szerző: Lehoczky Endre

 

Az IgeIdő kötet tartalma