IgeIdő - napi meditáció

Június 15.
"...azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek, és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket..." (1Kor 1,28)

Indulni kell

A kiválasztottak azok, akiket Isten elhív. A kiválasztottak feladata, hogy az Úr tetteit hirdessék.
Te is kiválasztott vagy. Meghallottad az Úr hívó szavát, és bizonyságot teszel tetteiről.
Milyen embernek tartod magadat? A világ szemében talán elismert emberként élsz. Nagy tetteket hajtasz végre az Úr nevében. Mégis kérlek, vigyázz! Vigyázz, nehogy elessél önteltségedben.
Minden szépen, jól alakul az életedben? Vagy talán vannak olyan helyzetek, amikor jobb lenne, ha éppen nem ott lennél? A keskeny úton való járás nem egy sima úton való boldog séta. Göröngyös ez az út. Mindig nézz a lábad elé, hogy el ne essél, és alázattal járj az Úrral.
Nem vagyok alkalmas a szolgálatra, el akarok menekülni a feladataim elől. Jónás is inkább a másik irányba indult el, pedig tudta, merre kellene mennie. A hal gyomrában azonban rádöbbent arra, hogy nem tehet mást, mint amit az Úr mondott neki. Ninivébe kell mennie. Engedelmesen indulj azon az úton, amelyen az Úr vezet.
Isten mutatja az utat, amelyen akkor is kell járni, amikor legszívesebben egy más úton mennék, ahol nincsen annyi felelősség, nincsen annyi teher a vállamon.
Talán alkalmatlannak érzem magamat a feladatok elvégzésére, Isten mégis alkalmassá tesz. Nem akarom, mégis tennem kell. Úgy érzem, már nincs erőm, és akkor jön a megerősítő erő az Úrtól. Oktalannak látom magamat, ekkor Isten bölcsességgel áld meg.
Lépteimet nem én irányítom, hanem teremtő Uram. Tennem kell azt, amit Isten rám bízott. Cselekednem kell a körülöttem lévő emberekért, hogy minél többen megismerjék Isten csodáit és az ő szeretetét.


Szerző: Klenóczkyné Sulyok Anna

 

Az IgeIdő kötet tartalma