IgeIdő - napi meditáció

Augusztus 27.
"...és ti mégsem estetek abba a kísértésbe, hogy engem testi erőtlenségem miatt megvessetek vagy megutáljatok, hanem úgy fogadtatok, mint Isten angyalát, mint Krisztus Jézust." (Gal 4,14)

Te is lehetsz angyal!

Szaladtam, hogy végre megkezdjem a fűnyírást, amikor a bejárati ajtóban teregetésre váró, ruhákkal teli kosárba botlottam. Biztosan nem véletlenül... Gyorsan felkaptam, úgyis egy irányban van a fűnyíró és az udvari ruhaszárító. Pikk-pakk, már száradhattak is a ruhák, és még a vihar előtt a füvet is sikerült lenyírnom. Este a vacsoránál a feleségem azt mondta a gyerekeknek: "Ma angyal járt nálunk, kiteregette a frissen mosott ruhákat, és még az eső előtt meg is száradtak!" Erre mind a három gyermek kórusban, mosolyogva azt válaszolta: "Apa volt az angyal!"
Angyal ilyen hétköznapi küldetésben? Hát nem nagyobb dolgokat cselekszik egy angyal?
Az angyalok Isten segítőtársai, akik a szükségben lévő emberekhez küldetnek. Miről lehet őket felismerni? Fehér ruhában, fejük felett fénykoszorúval, kezükben trombitával? -Nem.
Az angyalok ismertetőjelei többek között, hogy mindig időben érkeznek, pont ott vannak, ahol rájuk, illetve a szolgálataikra szükség van. És nemcsak segítenek, hanem az ajkukkal tanácsolnak, intenek, bátorítanak, vígasztalnak... Velünk örülnek és sírnak is. Nincs üresjárat az életükben, nincsen uborkaszezon, vakáció. És igyekeznek névtelenek maradni, nem a küldetésük a fontos, hanem a Küldő, és az, akihez küldetnek. Mindenkor Isten küldetésében járnak, így töltik be rendeltetésüket.
Az Úr Jézus Isten angyalaként jött a mi segítségünkre. Nagy ínségben vagyunk nélküle. "Pokoli" - szoktuk sokszor mondani jelzőjeként egy-egy élethelyzetnek. Igen, pokoli, illetve pokolra menő az életünk az Úr Jézus nélkül. Ő nem élt vissza angyali küldetésével, igazán a Küldő és mi, emberek álltunk élete középpontjában, így adta halálra önmagát, hogy a pokoli élettől, a pokolra menő életből megváltson. A pokoli élet, élethelyzet általa angyalivá, mennyeivé válhat.
Te is lehetsz angyal! Az Úr Jézus életújító hatalmát kérd, engedj neki! Ő hív ezen a napon is, hogy angyallá lehess. Képviseld őt szóval és cselekedettel, bátorsággal, reménységgel a szükségben lévő embertársaid felé, hogy az ő életük is angyali legyen. Legyen világos számodra, kinek a küldetésében élsz, mi a feladatod, küldetésed, és kiket szeretne általad megörvendeztetni az Úr Jézus a mai napon!


Szerző: Labossa Péter Mihály

 

Az IgeIdő kötet tartalma