IgeIdő - napi meditáció

Szeptember 1.
"Abban az órában is megjelent, hálát adott Istennek, és beszélt róla mindazoknak, akik várták Jeruzsálem megváltását." (Lk 2,38)

Merj hálát adni!

Napjai a templom falai között várakozással teltek. Anna prófétanő évek óta szolgált a templomban imádkozással és böjtöléssel. Egy nap fiatal házaspárt vett észre, akik karjukon egy kisgyermekkel azért jöttek, hogy a törvényt betartva bemutassák Istennek gyermeküket. Anna a házaspár mellé lépett, és homályos látása egyszerre tisztává változott. A magányosság, az időskor ráncai egy szempillantás alatt a mosoly és az öröm ráncaivá változtak. Elég egy pillantás, és tudja: az előtte lévő kisgyermek a legnagyobb Úr. Tudja, hogy megérte a várakozás, érdemes volt a templomban lennie, hosszasan imádkoznia: Isten megadta neki kérését, s még halála előtt megmutatta neki dicsőségét.
Anna pedig hálát adott. Hálát azért, hogy böjtölésére és imáira Isten megadta a választ. Hálát adott, hogy megtapasztalhatta Isten ígéretének beteljesülését: a kisgyermek Jézus, a Krisztus, az élő Isten Fia.
Anna napjai ettől a naptól fogva hálaadással és a Jézusról való beszéddel teltek. Megváltozott az élete: 84 év után újra nagyszerű lett minden.
Max Lucado, egy amerikai lelkipásztor írja a háláról: "A hála a kegyelem elsőszülött gyermeke, az Istenben bízó ember megfelelő válasza. Merülj el a hála tananyagában! Annyira könnyű eltérni ettől, annyira könnyű hálátlannak lenni. A hála megváltoztatja a napunkat. Határozd el magad, hogy minden napot nagyszerű nappá teszel, és hálát adsz az Istennek. Legközelebb, amikor olyan naplementét látsz, amitől eláll a lélegzeted, vagy olyan virágot pillantasz meg, amitől eláll a szavad, csak maradj úgy. Ne mondj semmit. Hallgasd, amint a menny a füledbe súgja: >>Tetszik? Csak érted alkottam!<<"


Szerző: Sághyné Kiss Katalin

 

Az IgeIdő kötet tartalma