IgeIdő - napi meditáció

Október 2.
"De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül?" (Róm 10,14)

Kérdések

Sokszor vagyunk tele kérdésekkel. Jó lenne megbízható választ kapni, de csak újabb kérdés lép az előző helyébe. Ennek oka sokszor nem a tudás utáni vágy, hanem a bizonytalanság, a kétségek. Rólam szól-e a történet? Akarom-e, hogy rólam szóljon?
Mindennapi munkánkban sokkal magabiztosabban, határozottabban hozzuk meg döntéseinket, választásainkat. Vállaljuk lépéseink következményét - ez hozzátartozik ember létünkhöz: vásárolunk, időnként lecseréljük ruhatárunkat, autónkat, munkahelyet váltunk, szavazunk egyik vagy másik jelöltre, stb.
Keresztyén hitünkkel kapcsolatos döntéseinkben azonban már nem vagyunk ilyen magabiztosak. Különösen igaz ez akkor, ha valamiféle szolgálatról van szó. "Biztosan meg tudom ezt csinálni? Alkalmas vagyok rá? Valóban ez a legjobb megoldás?" Ilyen és ezekhez hasonló kérdések bizonytalanítanak el. Vágyakozunk egyházunk megújulására, de magunkat csak a legritkább esetben tartjuk alkalmasnak arra, hogy ezért tegyünk is valamit.
A mai kérdéseket azonban nekünk teszik fel - így válaszolnunk kell (Pálnak, az Úrnak). Keseregve szétnézhetünk magunk körül, hogy kire is mutassunk válaszként: majd ő megy, és megcsinálja. De az is lehet, hogy Jézusnak pont rád van szüksége, és kérdéseivel azt szeretné elérni, hogy megfogalmazódjon benned a válasz: "Itt vagyok, engem küldj!" (Ézs 6,8)
Lehet, hogy bizonytalanok a lépések, lehet, hogy keresni kell a szavakat, lehet, hogy kétségeid vannak - de neki rád van szüksége. Pont a mai napon. Pont ebben a feladatban. Ő egyházát veled akarja építeni, és nem neked. Hallottál róla? - Higgy benne! Hiszel benne? - Hívd segítségül! Ő megáldja munkádat, betölt lelkével és erejével, hogy elvégezhesd mindazt, amit ma rajtad keresztül akar megvalósítani.


Szerző: Selmeczi Lajos Péter

 

Az IgeIdő kötet tartalma