IgeIdő - napi meditáció

Október 10
"Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá?" (Lk 18,7)

Vannak csodák

A hamis bíró nem félte az Istent, az embereket nem becsülte, csak a saját "biznisze" foglalkoztatta. Feladata az volt, hogy igazságot szolgáltasson az embereknek, és most az özvegyasszonynak.
E kérdés éppen a bíró szájából hangzik. "Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket?"
Igen, Isten valóban igazságot szolgáltat választottainak.
Kik is a választottak? Azok az emberek, akiket elhív az Isten, és feladatot ad számukra. Megszólít az Úr, és elindít. A kiválasztott meghallja, és az indító szóra elindul.
A választottak éjjel-nappal kiáltanak az Úrhoz. Van, amikor azért kiáltanak, mert szükségük van segítségre, és van, amikor azért, mert másokért esedeznek, és mint közbenjárók kérik Isten segítségét a többi emberért.
Az az ember, aki várakoztat, vagy a maga hibáján kívül teszi ezt, vagy nem tiszteli a másik embert. Isten szereti a választottait, és nem várakoztatja őket.
Milyen élethelyzetben vagy? Milyen segítségre van most szükséged? Bátran fordulj Isten felé, és imádságban merjél kérni.
Kiálts Istenhez, és meghallgatja kérésedet!
Vannak csodák, és az igazi csoda ott kezdődik, amikor az Úr már a gondolataidat is ismeri, és kérésed előtt is tudja, mire van szükséged.
Aki nem mer kérni, vagy nem hiszi, hogy imádsága meghallgatásra talál, az ne várja, hogy megnyílik előtte a kapu.
Szüntelenül, éjjel-nappal kiálts az Istenhez, és megtapasztalod az áldott ajándékot, amelyet időben megkapsz Istentől. Isten nagyon szeret téged. Fogadd be szívedbe, és légy te is Isten választott embere. Ha már igent mondtál a hívó szóra, akkor ne kételkedj Isten hatalmában!
Neked is van feladatod e világban. Tedd meg azt, amire hív az Úr!
Legyen hálás a szíved, és valóban vedd komolyan az Úr szavát. Isten nem várakoztat, de te miért várakoztatod az Urat? Lépj egyet, és mondd: Uram itt vagyok, szólj hozzám, és légy az én Atyám, én pedig gyermeked vagyok.


Szerző: Klenóczkyné Sulyok Anna

 

Az IgeIdő kötet tartalma