IgeIdő - napi meditáció

Október 21.
"Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok, a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok." (Zsid 13,3)

Ne feledkezzünk meg a bűn foglyairól!

Hálát adhatunk az Úrnak, hogy ma hazánkban nincs keresztényüldözés. Senkit nem zárnak börtönbe, nem végeznek ki, mert hisz az Úr Jézusban. Ugyanakkor számtalan országban szenvednek a hitükért, sőt, mártírhalál a sorsa azoknak, akik Jézus Krisztushoz tartozónak vallják magukat. Az Open Doors keresztyén segélyszervezet jelentése szerint - 2011 és 2012 közötti felmérés alapján - ma a világon százmillió ember szenvedi el az üldözés különböző formáit az Úr Jézusba vetett hite miatt, a mártírok száma pedig meghaladta az egymilliót. A helyzet Észak-Koreában a legsúlyosabb, ahol jelenleg is 70 ezren szenvednek a hitük miatt munkatáborokban. Már csupán egy Biblia birtoklásáért nyilvános akasztás jár. A rendszeres keresztyénüldözéseket világviszonylatban leginkább az iszlám szélsőségesek hajtják végre. Szükséges, hogy tudjunk ezekről, és imádkozzunk üldözött testvéreinkért!
Azonban foglyok, rabok élnek a mi közvetlen közelünkben is. Akik ugyan nem a börtön, hanem a bűn rabjai. Akik nem tudják, hogy az Úr Jézus az ő bűneikért is szenvedett, meghalt a golgotai kereszten, és így megváltotta őket is a bűn fogságából. Mennyi fogoly, mennyi elveszett bűnös él közvetlen közelünkben - házastárs, gyermek, szülő, szomszéd, munkatárs, iskolatárs... -, aki szenved, gyötrődik, mert nem ismeri a szabadulás útját!
Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mi a bűn. Jézus azt mondja: a bűn az, hogy nem hisztek énbennem... A bűn állapotába születtünk mindannyian - rabságban élünk, foglyok vagyunk mindaddig, amíg Jézus szabadítását személyesen át nem éljük.
Ha már mi szabadok vagyunk, és elfogadtuk az Úr Jézust személyes Megváltónknak, ha ő lehet az életünk Ura, akkor segítsük a bűn, gonosz rabságában szenvedőket, gyötrődőket. Mutassuk meg, hogy van kiút: a feltámadott, élő Jézus Krisztus. Semmilyen önmegváltó vagy önmegvalósító módszer nem képes a bűn rabságában szenvedőnek segítséget nyújtani.
Jézus az életét adta, hogy mi szabadok lehessünk. Fogadjuk el ezt az áldozatot, és a tőle jövő szeretettel mentsük az elveszetteket!


Szerző: Labossáné Kővágó Anita

 

Az IgeIdő kötet tartalma