IgeIdő - napi meditáció

December 8.
"...és hatalmas hangon így szólt: Féljétek Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája; imádjátok azt, aki teremtette a mennyet és a földet, a tengert és a vizek forrásait!" (Jel 14,7)

Vedd komolyan az ítéletet!

Bár e kérdést sok vita övezi, a Bibliából mégis biztosan tudhatjuk, hogy lesz ítélet. Egy napon számot kell adnunk a földi életünkről a mindenható Isten előtt, aki teremtette a mennyet és a földet. Az, hogy az ítéletkor örök élet vagy örök kárhozat lesz-e a részünk, attól függ, hogy ebben a földi életben hogyan tekintettünk az Úr Jézusra; átadtuk-e neki az életünket.
Aki elfogadja, befogadja az Úr Jézust, annak örök élet, aki elutasítja, örök kárhozat lesz a sorsa. Ezért nem mindegy, kiben s mit hiszünk. Egyedül Istennek adunk dicsőséget, őt imádjuk, vagy sokféle istenünk van, akiket szolgálunk?
Az Isten országába egyetlen út vezet: Jézus Krisztus. Őt nem lehet ki- és megkerülni, hiszen ő az életét adta; elszenvedte bűneink ítéletét, hogy nekünk üdvösségünk legyen. Ezért az Úr Jézussal való személyes kapcsolatunk határozza meg az örök életben való helyzetünket, helyünket. Isten nagy kegyelme és szeretete, hogy ő, a mindenható, hatalmas Isten Jézusban utat és helyet készített számunkra a mennyországban. De ezt a helyet csak az foglalhatja el, aki itt a földön Jézusé, hiszen "akié a Fiú, azé az élet".
Adventben a karácsonyi ünnepre, az év végére készülve különösen is jó lenne végig gondolni: ha elérkezik a számadás ideje, mit mond nekem, neked a mindenható Isten?
Adja az Úr, hogy mindannyunkat befogadhasson az ő örök országába!


Szerző: Labossáné Kővágó Anita

 

Az IgeIdő kötet tartalma