A lelkészek beoltását kérték

A lelkészek beoltását kérték

Share this content.

Forrás: katolikus.hu, reformatus.hu, fotó: MTI / Balázs Attila
Budapest – Közös levélben fordult a belügyminiszterhez Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, melyben azt kérik, hogy a papokat, lelkészeket és hitoktatókat – körülbelül tízezer főt – a pedagógusokkal együtt sorolják be az oltási rendbe.

„A koronavírus okozta járványhelyzetben is teljesítik feladataikat a rájuk bízott közösségekben. Tanítanak az iskolákban, temetési szertartásokat végeznek, s ezek okán közvetlenül is személyesen érintkeznek felnőttekkel és gyermekekkel, idősekkel és fiatalokkal, betegekkel és egészségesekkel” – hangsúlyozzák a 2021. március 26-án, pénteken kelt levelükben.

Indoklásuk szerint ez az intézkedés segítheti a járvány továbbterjedésének megfékezését, és a hívekkel való – a jelen kritikus helyzetben különösen is fontos – kapcsolattartást, az egyházi jelenlét folyamatosságát.

Csatolt állományok: 3_egyhaz_level_2021_03_26.pdf -
Címkék: oltás - lelkész - egyház - levél -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!