Olvasótábort tartanak a zalaszentgróti általános iskolásoknak

Olvasótábort tartanak a zalaszentgróti általános iskolásoknak

Share this content.

Forrás: zaol.hu, szöveg: Arany Horváth Zsuzsa
Zalaszentgrót – Az iskolai vakáció az édes semmittevés mellett számos értékes elfoglaltságot is tartogat a gyerekek számára, főleg, ha a felnőttek nem sajnálják az időt az életre szóló élményekkel kecsegtető programok megszervezésére.

Ilyennek számíthat a zalaszentgróti olvasótábor, amely ezen a héten negyedszer hívta közös könyvolvasásra a város és környéke alsó tagozatos diákjait. Az ötletgazda Koczor György evangélikus lelkész, aki lelki szolgálatot teljesít a településen. (A zalaistvándi gyerekek számára is szervezett korábban hasonló tábort, lévén, ebben a községben lelkész.)

Ez alkalommal Szaksz Tímea tanárnővel együtt teremtettek Csukás István-féle mesevilágot a gyerekeknek. Tudniillik ezúttal az idén 84 éves magyar író Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági regényét választották a tábor „alapanyagául”. A felnőtt többség bizonyára a filmet ismeri jobban, benne a gyerekfőszerepeket alakító Kovács Krisztiánnal és Berkes Gáborral. A szentgróti kis olvasók Koczor György választásai nyomán az előző években a Tenkes kapitánya, a Koppányi aga testamentuma és a Rab ember fiai volt terítéken, ebben az évben léptek ki a történelmi ifjúsági regények köréből.

„A Keménykalap és krumpliorr sem mai darab… – Én is jól érzem magam a Csukás István teremtette világban, hiszen a gyerekkoromat idézi, ráadásul azon a helyszínen is játszódik, ahol gyerekeskedtem” – mondta Koczor György, amikor szerdán délelőtt pár perces beszélgetéssel megakasztottuk az olvasást. (Az ifjúsági regény helyszíne egy óbudai játszótér és környéke, ahol a gyerekek elveszett görög teknősök után nyomoznak, közben meggyűlik a bajuk a mozgóárus fagyissal, de később jó barátok lesznek.) A választás mindig olyan könyvre esik, amely nem szerepel a kötelezők között, de izgalmas, fordulatos, és egy hét alatt feldolgozható.

A cikk a továbbiakban itt olvasható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!