18–27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Bajor Diakónia

18–27 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Bajor Diakónia

Share this content.

Forrás: diakonet.hu
Budapest – München – Tovább erősödik a bajor és a magyar diakónia közötti kapcsolat. Az évek óta sikerrel futó németországi önkéntes programba idén először magyar fiatalok is bekapcsolódhatnak.

Az egyéves program során a résztvevők – az érdeklődésnek megfelelően – egy bevezető tréning után gyermekekkel, idősekkel, fogyatékkal élőkkel, szenvedélybetegekkel, menekültekkel foglalkozó intézményekben tölthetnek gyakorlatot. Ez heti 40 órás elfoglaltságot jelent, szállást, étkezést és havi 75 ezer forintnak megfelelő zsebpénzt biztosít a fogadó szervezet. Talán mondani sem kell milyen fantasztikus lehetőség ez a pályaorientáció és a nyelvtanulás szempontjából, hogy a kapcsolatépítésről, az életre szóló élményekről és szakmai gyakorlat megszerzéséről ne is beszéljek.

A Bajor Diakónia 3000 intézményében 86 ezer munkatárs dolgozik, évente 20 ezer önkéntest foglalkoztat, a régió legnagyobb munkáltatója. Intézményei a teljes spektrumot lefedik: a fogyatékkal élők ellátásától kezdve a gyermek és ifjúsági intézményeken, kórházakon keresztül a pszichiátriáig, az idősgondozástól a menekültek támogatásáig foglalkoznak a rászorulókkal.

18 és 27 éves kor között lehet jelentkezni, feltétel emellett az érettségi megléte, érdeklődés, tanulási készség, felelősségteljes gondolkodás és német nyelvtudás.

A jelentkezési határidő június 20. Rövid motivációs levelet és önéletrajzot várunk a bajor.onkentes.diakonia@gmail.com email-címre, további részletek az Evangélikus Diakonia facebook-oldalán.

Tájékoztató hétvége: 2017. június 30.-július 2. Minden érdeklődőt személyesen értesítünk a részletekről!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!