Online gyűjtik az adományokat az Adventi Civil Börzén

Online gyűjtik az adományokat az Adventi Civil Börzén

Share this content.

Forrás: Credo Rádió, riporter: Pusztai Kriszta
Szombathely – 2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nincs lehetősége a már szokásossá vált adventi adománygyűjtő kampánya fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget szeretne biztosítani a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó, az online térbe „költöztetett” Adventi Civil Börze megszervezésével.

Vas megyéből az idei évben három szervezet, köztük az Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány Szombathely vesz részt adománygyűjtő kampányával a programban. Az alapítvány az adományt a „Mózeskosár” Evangélikus Nevelőszülői Hálózat bővítésére, képzések támogatására, épületfelújításra, valamint működését segítő fejlesztő foglakozásokra, pszichológusi gondozásra, zenei oktatásra fordítaná.

A részletekről Pomeisl Györgytől, az alapítvány titkárától hallhatnak bővebben, de az alapítvány honlapján és a börze oldalán is megtalálják az információkat.

Csatolt állományok: 201214 - Adventi Civil Börze.mp3 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!