Online koncerttel köszöntötték a 100 éves Irénke nénit

Online koncerttel köszöntötték a 100 éves Irénke nénit

Share this content.

Riporter: Ádám Eszter. Fotók: Ádám Eszter, Horváth-Gömböcz Eszter
Szombathely – Már lassan két hónapja tart a látogatási tilalom a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményeiben. Sorra maradnak el a tervezett programok, a közös foglalkozások és egyre jobban hiányoznak az idős és fogyatékkal élő lakóknak a családtagjaik. Éppen ezért mindkét szombathelyi intézményben szerveznek online videós találkozásokat a családok számára.

A dolgozók igyekeznek különleges élményekkel gazdagítani a lakók mindennapjait. Olyan 100. születésnapja még bizonyosan nem volt másnak, mint amilyet a héten Irénke néni élhetett át. Nehéz egy ilyen szép kort családtagok nélkül megünnepelni, így Irénke nénit online meglepetéssel igyekeztek felvidítani az őt körülvevő gondozók.

Kiss Márton zongoraművész, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség tagja élő minikoncertet adott az üres szombathelyi evangélikus templomban, amelyet a szomszédos Túróczy Zoltán Szeretetotthon idős lakói és így a szülinapos is hallhatott a technika segítségével, a koncertet élőben közvetítették a Facebookon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!