Ingyenesen letölthető az Evangélikus Élet pünkösdi lapszáma

Ingyenesen letölthető az Evangélikus Élet pünkösdi lapszáma

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta
Budapest – Az egyszázalékos kampány keretében csak most – egyszeri alkalommal – ingyenesen elérhetővé tette a Luther Kiadó az Evangélikus Élet pünkösdi lapszámát. Ráadásul a magazin történetében olyan még nem volt, hogy a megjelenés előtt több nappal digitális formában már kézbe vehető a lap. Dühöngés helyett örömhír címmel Kézdi Beáta ajánlja az olvasók figyelmébe a sokszínű tartalommal megjelenő újságot. Fontos információ, hogy a Püspöki Tanács legújabb körlevele, felülírja a lap 7. oldalán megjelent korábbi rendelkezéseket.

Engedjék meg, hogy pünkösdi lapszámunkban a szokásos igemagyarázatok és lelki tartalmak ajánlása mellett örömhírekkel kezdjem soraimat.

Elkészült az evangélikus applikáció, amely telefonunkra letöltve kattintásnyi közelségbe hozza a napi igét, a napi olvasmányt, a legfrissebb evangélikus kötődésű híreket, de megtaláljuk rajta énekeskönyvünket is. Mire használhatjuk? Például arra, hogy a várakozással töltött percekben ne a híreken való dühöngést, hanem a jó hírt, az örömhírt válasszuk, találkozzunk egy-egy igei gondolattal, akár eldúdoljunk egy dallamot.

Örömhír, hogy pünkösdhétfőn ökumenikus istentiszteletet közvetít a Duna Televízió. A szabadtéri alkalmat június 1-jén 11 órai kezdettel követhetjük a képernyők előtt. A történelmi egyházak összefogását különösen jó megtapasztalni ebben az időszakban.

A Mi, evangélikusok címmel nemrég megjelent kiadványban egyházunkhoz kötődő hírességek adtak választ arra a kérdésre: miért jó evangélikusnak lenni? A Luther Kiadó ezután felhívást tett közzé, amelyre bárki elküldhette a maga válaszát. Szép és értékes írások születtek. Ezeket olvasva ismét jó megtapasztalni egyházunk sokszínűségét, megismerni közösségünk néhány tagjának személyes vallomását.

Nemzetközileg is elismert, többszörösen díjazott természetfotós Daróczi Csaba, ám a vele készült interjúnkban nem csupán arról esik szó, miként készülnek megismételhetetlen képei, hanem hitének, gyülekezetének megtartóerejéről is beszél a Soltvadkerten élő pedagógus.

Végül, de nem utolsósorban egy fontos évfordulóról is megemlékezünk ebben a lapszámunkban. A száz évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződéssel egyházunk is komoly veszteségeket szenvedett. 1920. június 4. evangélikus egyházi következményeiről Lackner Pál lelkészt kérdeztük.

A Püspöki Tanács legújabb körlevele, amelyet honlaponkon itt olvashatnak, felülírja a lap 7. oldalán megjelent korábbi rendelkezéseket. 

Az Evangélikus Élet magazin pünkösdi lapszámának online változata itt érhető el:

A lapszám letölthető az Evangelikuselet.hu oldalról, PDF változatban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!