Online szavazott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület közgyűlése

Online szavazott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület közgyűlése

Share this content.

Szöveg: Adámi Mária
Győr – Mivel a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület 2020. november 13-ára tervezett közgyűlését a járványhelyzetre vonatkozó korlátozások miatt nem lehetett személyes részvétellel megtartani, a kerület elnöksége úgy döntött, hogy távszavazást kezdeményez a napirenden szereplő halaszthatatlan ügyekről.

A püspöki és a felügyelői jelentés, valamint a kerületi tisztségviselők beszámolóinak elfogadása mellett elsősorban a gyülekezetek támogatási kérelmeiről, illetve egy társulási kérdésről kellett határozatot hozni. A szükséges dokumentumokat e-mailben kapták kézhez a közgyűlési tagok, majd online szavazólap kitöltésével jelezhették egyetértésüket.

A jórészt egyhangúlag meghozott döntések szerint a közgyűlés támogatást ítélt meg a Sárbogárd-Sárszentmiklósi Egyházközség, a Győrújbarát-Tényő-Győrszemere Társult Egyházközség, az Ágfalvi és Sopronbánfalvi Társult Egyházközség, a Kőszegi Egyházközség, a Szentgotthárdi Egyházközség, a Vanyolai Egyházközség, valamint a Veszprémi Egyházközség számára a tervezett felújítási munkákhoz. Emellett egyhangúlag jóváhagyta a Győr-Mosoni Egyházmegye közgyűlésének határozatát, mely szerint Mérges és Bodonhely leánygyülekezetek – kiválva a Tét-Kisbabot Társult Egyházközségből – a Bezi-Enesei Egyházközség részei legyenek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!