Online teológiai szemináriumot tartottak Wittenbergben

Online teológiai szemináriumot tartottak Wittenbergben

Share this content.

Forrás: lutheranworld.org, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Wittenberg – A járványügyi helyzet miatt a wittenbergi LVSZ Központ is kénytelen volt módszert váltani, és online megrendezni a 2009 óta már hagyományosnak mondható novemberi Luther-szemináriumot.

A szeminárium szervezői évek óta kaptak már olyan visszajelzést résztvevőktől, hogy a kéthetes wittenbergi kurzus után örülnének valamiféle visszacsatolásnak. Úgy gondolták, hogy ennek most jött el az ideje: az online kurzusra a két legtapasztaltabb szeminárium-vezetőt (Dr. Theodor Dietert és dr. Sarah Hinlicky-Wilsont, a Strasbourgi Ökumenikus Intézet munkatársait), és korábbi kurzusrésztvevőket hívtak meg. Így is próbálták csökkenteni az online megoldás miatti esetleges zökkenők esélyét. 

A szeminárium idén is 12 napos volt, naponta másfél órás élő blokkokkal. Az időeltolódás kiküszöbölésére két kisebb csoportot hoztak létre: az egyiket Strasbourgból, a másikat Tokióból koordinálták. 

A résztvevők elmondták, hogy bár a napi 90 perc beillesztése az egyéb tevékenységeik közé nagy önfegyelmet követelt, és hiányzott a közvetlen kapcsolat is, mégis áldás volt részt venni a szemináriumon, hiszen el tudtak mélyülni a teológiai témákban, és azonnal tudták alkalmazni a tanultakat lelkészi munkájukban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!