Önzetlen segítőinek mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet

Önzetlen segítőinek mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel
Budapest – December 5-ét az ENSZ önkéntesek világnapjává nyilvánította. E jeles nap alkalmából az elmúlt évek során végzett lelkes, kitartó és önzetlen munkáért mondott köszönetet önkénteseinek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az Adventi ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontjánál.

Az elismeréseket Lehel László elnök-igazgató és Vastag Csaba, a segélyszervezet önkéntese adta át olyan segítőknek, akik az elmúlt években kiemelkedően sokat nyújtottak a szervezet munkájában. 

A kitüntetettek között volt többek között Bakos Piroska híradós műsorvezető is, aki az elmúlt években a segélyszervezet „magyar hangjaként” vált az ökumenikusok önkéntes közösségének oszlopos tagjává. Első szerepvállalása, a 2013-as Iskolakezdés együtt! segélyakció óta számos adománygyűjtő, illetve szemléletformáló kampány szpotjának elkészítésében vett részt önkéntesként. Így például a segélyszervezet napokban bemutatott adventi tévés és rádiós felhívásaiban is az ő hangja hallható. Lehel László köszöntőjében kiemelte: Piroska szerepvállalása kiemelkedő példája annak, mikor valaki nem csupán az idejét áldozza egy jó ügyre, hanem szakmai tudásával is felbecsülhetetlen segítséget nyújt. Az elismerő okleveleket átvevők között volt olyan önkéntes is, aki munkája mellett hétvégéit áldozza fel, hogy segíthessen például a segélyszervezet egyik hajléktalanokat támogató intézményében. Egy másik önkéntes pedig, aki éppen egy éve, hogy bekapcsolódott a szervezet munkájába, mára már a budapesti Bazilika előtti adománypont egyik házigazdája, miközben gyerektáborokban vagy éppen ruhaválogatásban is több alkalommal segített.

Az elismerések átadásakor elhangzott, hogy az önkéntesek mindig önzetlenséggel és alázattal végezték a rájuk bízott feladatot. Lehel László elmondta, hogy az önkéntes csapat olyan háttérbázis, akik nélkül kevesebbet tudna vállalni a segélyszervezet, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki önzetlen munkájával csatlakozik a rászorulókat segítő munkához. A számok tükrében ez mintegy 1 000 fő 10 000 óra önkéntes munkáját jelentette a gyakorlatban.

Az elismerések átadását követően következett a meglepetés: Vastag Csaba nem számított rá, hogy a rendezvény során díjazóból díjazottá válik. Az elnök-igazgató az ismert énekeshez fordulva elmondta, hogy Vastag Csaba 2012-ben éppen advent időszakában kapcsolódott be első alkalommal a segélyszervezet munkájába. Kezdetben meghívott vendégként vett részt egy-egy sajtónyilvános eseményen, ám a vendégből hamar barát és elkötelezett önkéntes lett. Ma már szinte nincs olyan kampánya a segélyszervezetnek, melyben a népszerű énekes ne venne részt, legyen szó gyermekprogramokról, ételosztásokról vagy éppen jótékonysági koncertről. Lehel László külön is köszönetet mondott Vastag Csabának azért, hogy személyes példamutatásán keresztül a segélyszervezet felhívásai, üzenetei fiatal rajongók tömegéhez juthatnak el. A köszönőszavak mellett Lehel László egy az elmúlt öt év emlékezetes pillanatait megörökítő fotómontázst adott át az énekesnek. Vastag Csaba köszöntőjében a képek kapcsán néhány meghatározó élményét elevenítette fel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!