Lelki közösség – 2010-ben végzett hallgatók találkozója az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Lelki közösség – 2010-ben végzett hallgatók találkozója az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Share this content.

Szöveg és fotó: Orosz Gábor Viktor
Budapest – Öregdiák „rendszer” (ALUMNI) tanúi voltunk az Evangélikus Hittudományi Egyetemen a 2015/16-os tanév keretében. A rendszer célja, hogy az intézmény egykori hallgatói és az egyetem között erősítsük az egyetemi hagyományok ápolását.

Az ALUMNI elősegíti továbbá az egykori hallgatók egymás közötti, az egyetemi vezetéssel és oktatókkal való kapcsolatainak kiépítését, fenntartását. Ennek keretében került sor első alkalommal az öregdiák találkozóra, amelyen az öt éve végzett hallgatók vettek részt. 

Nagy öröm volt mindannyiunk számára a találkozás, a testvéri beszélgetés és a szakmai kérdésekről való közös gondolkodás. Az együttlét során a hangsúly a Krisztusban megélt egységre és a lelki közösség fontosságára került. Hiszen tudjuk jól, hogy elsősorban nem szimpátia, érdek, vagy közös szenvedélyünk miatt tartozunk össze, hanem Krisztusban, aki követésére és szolgálatára hívott el mindannyiunkat.

Csütörtök este Orosz Gábor Viktor áhítatával kezdődő alkalom közös vacsorával folytatódott, ahol lehetősége nyílt a résztvevőknek arra, hogy meséljenek az elmúlt öt év eseményeiről. Pénteken Bódi Emese, egyetemünk latintanára, tartott áhítatot a lelki akadálymentesítésről, hangsúlyozva, hogy Megváltónk, Jézus Krisztus a legnagyobb akadálymentesítő.

Az áhítatot Csáky-Pallavicini Zsófia előadása és kreatív foglalkozás követte, amelynek középpontjában a hitfejlődés kérdése állt. Végül Pángyánszky Ágnes tartott beszélgetésekkel átszőtt igehirdetési előkészítőt vasárnapra.

Jó volt megtapasztalni a fraternitás örömét, a fiatalos lendületet és az elkötelezett szolgálat tapasztalatának felemlegetett élményeit. Terveink szerint az 1, 3, 5 és a 10 éve végzetteket szeretnénk rendszeresen meghívni az öregdiák találkozókra, de ez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy más, korábban végzett évfolyamokkal egyeztetve, számukra is szervezzünk találkozókat.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!