Óriási sebességgel nyomul be az iszlám

Óriási sebességgel nyomul be az iszlám

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Leitner Vera
Veszprém – Sokféle válság van ma Európában, de mind az értékrendi válságra vezethető vissza – mondta el Győrfi Károly a veszprémi érseki palotában tartott minikonferencián 2018. november 19-én, hétfőn.

A Hódító iszlám – Hanyatló kereszténység Európában címmel szervezett konferencián Győrfi Károly, az Óbudai Evangélikus Egyházközség felügyelője úgy fogalmazott, Európa valamennyi válsága – legyen szó akár migrációs, gazdasági vagy demográfiai válságról – értékrendi válságra vezethető vissza, hiszen az európai ember a három legfontosabb értéket taszította el magától: Istent, a hazát és a családot. „Azzal, hogy mi értékrendi válságban vagyunk, egy vákuumot hoztunk létre, s ebbe a légüres térbe nyomul be óriási sebességgel az iszlám. Ne kárhoztassuk őket, mert mi magunk tehetünk arról, hogy itt tartunk” – fogalmazott az érseki palotában tartott minikonferencián Győrfi Károly, az Óbudai Evangélikus Egyházközség felügyelője, aki úgy véli, csak a keresztény gyökerekhez való visszatérés jelenthet megoldást.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!