Testvéregyházi programok evangélikus helyszíneken II.: Örökség – zenében és táncban a parókiaudvaron

Testvéregyházi programok evangélikus helyszíneken II.: Örökség – zenében és táncban a parókiaudvaron

Share this content.

Szöveg és fotó: Bartha István
Balassagyarmat – 2019. június 29-én, szombaton este az OM Magyarország (Operation Mobilisation nemzetközi, felekezetközi missziós szervezet) által támogatott turné keretében – Szentendre, Szigetszentmiklós és Pápa után – Balassagyarmaton, az evangélikus parókia udvarára varázsolt hamisítatlan „ez az a nap” hangulatot Bill Drake egyesült államokbeli előadóművész és zenekara. Legacy című albumukat mutatták be.

A dalokat koreográfiával színesítették, és megindító személyes bizonyságtételek is elhangzottak. Előre egyeztetett programjuk szerint az országhatáron belül még Marcali, Őrbottyán, Kalocsa, Hatvan és Kaposvár érdeklődő közönségének hirdetik az evangéliumot a zene és tánc eszközeivel.

A helyi szervező Rodák Róbert, aki a Baptista Egyház megbízásából, civil foglalkozású hívőként gyülekezetplántálást végez a palóc fővárosban. Lelkes tanulmányozója és elkötelezettje a „Vertikális Gyülekezet” elnevezésű felekezetközi keresztény mozgalomnak, amely Isten dicsőítését állítja középpontba. A megcsappanó létszámú egyházközségek, az evangélium iránti lanyhuló érdeklődés korában nagyon fontos, hogy az egyes hívők – lelkészek és laikusok egyaránt – megmaradjanak személyes bizonyosságukban, és a kiábrándító tapasztalatok, a megfáradás ellenére se veszítsék el elkötelezettségüket elhívó és küldő Uruk iránt. Ezek a kis lángok lehetnek jelzőtüzek a nehéz időkben utat keresők számára.

Róbert evangélikus családba született, konfirmált is. Élő hitre azonban csak később, egy baptista közösségben jutott. Ikertestvére egy evangélikus gyülekezet felügyelője, ő maga pedig jó kapcsolatot ápol a családjával otthonukul választott város, Balassagyarmat evangélikus gyülekezetének lelkészével. A koncert is részben kettejük testvéri és szolgatársi együttműködésének egyik gyümölcse.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!