Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda várja a kisgyermekeket

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda várja a kisgyermekeket

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Balla Emőke
A veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában derűs, családias légkör várja a kisgyermekeket. Az intézménybe április 17-ig lehet beiratkozni.

Az Örömhír óvodában az országos óvodai nevelési programban meghatározott tevékenységek (vers-mese, ének-zene, énekes játék, gyermektánc, mozgás, rajzolás, mintázás, kézimunka, külső világ tevékeny megismerése) mellett fontosnak tartják a gyermekek egészségnevelését. Ez nem csupán az egészséges táplálkozás, a rendszeres gyümölcsfogyasztás, testmozgás, friss levegőn tartózkodás, hanem elsősorban a gyermekek lelki nevelése. A pedagógiai program kiemelt eleme, hogy segítsék a keresztyén világkép kialakítását és a keresztyén erkölcs megalapozását.

A gyerekek a heti áhítatokon minden alkalommal nagyon várják a lelkészüket, Isó Dorottyát. Az óvodapedagógusok a bibliaköri foglalkozásokon játékos formában dolgozzák fel az óvodás korosztálynak való bibliai történeteket. A bibliaköri foglalkozások – és az, hogy az egész napot áthatja a keresztyén lelkület – segítik a gyermekek pozitív személyiségének kialakítását.

Az óvodások szívesen kirándulnak, bábszínházi elő­adásokon, koncerteken és a város művelődési intézményeinek gyermekprogramjain vesznek részt. Fakultatív tevékenységek – angol, néptánc, úszás, sakk, ovifoci, torna – közül választhatnak. Az idei év kiemelt feladata
a gyermekek mozgásfejlesztése, az egészséges életmódra való igény kialakítása. Az óvodában szeretnék megtanítani a gyerekeket az informatikai eszközök okos használatára is. A nagycsoportos korú gyermekek a számítógép és a Bee-bot segítségével is gazdagíthatják az iskolakezdéshez szükséges ismereteiket.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!