Orosházán megállt az idő

Orosházán megállt az idő

Share this content.

Forrás: OrosCafé, szöveg: Gál Diána Babett
Orosháza – Villám csapott az orosházi evangélikus templomba, ezért ideiglenesen nem jár a templom órája.

Az Orosházán közlekedők sokszor felnéznek a templomok óráira a hétköznapi rohanásban. Néhány napja azonban az evangélikus templom óráján megállt az idő.

Az orosházi evangélikus templom toronyórája nem működik, utánajártunk miért. Az OrosCafé kérdéseire Ördög Endre igazgató lelkész válaszolt, aki elmondta egy korábbi vihar alkalmával, az egyik villám az evangélikus templomba csapott, megkárosítva ezzel az épület harangvezérlését és a toronyóra vezérlőóráját.

Ördög Endre ismertette, a harangvezérlést rövid idő alatt sikerült megjavítani, de a vezérlőórában tönkrement egy alkatrész melyet cserélni kell, így az eszköz érkezéséig az óra nem üzemel. A javítást követően minden visszaáll a régi kerékvágásba és az óra ismét a pontos időt mutatja majd.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!