A játékos kedv sosem múlik el! – Orosházi evangélikus idősek népszerűsítik a számítógépes játékokat

A játékos kedv sosem múlik el! – Orosházi evangélikus idősek népszerűsítik a számítógépes játékokat

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Orosháza – Már megszokhattuk, hogy az orosházi Fénysugár Nyugdíjas Egyesület tagjai mindig élen járnak a médiában való megjelenés tekintetében. A korábban xboxozással és drónozással híressé vált aktív és agilis csapat tagjai nemrégiben Kárpátalján kirándultak, ám azóta sem tétlenkednek. Ma jelent meg a Magyar Telekom Facebook-oldalán az a reklámfilm, amelyben a telekommunikációs cég az ő segítségükkel bizonyítja, hogy nem számít a kor a számítógépes játékok terén.

Az orosházi idősek klubja 2002. március 17-én alakult, akkor D. dr. Harmati Béla püspök kérte Isten áldását az ide járók életére. És valóban áldás van az életükön. Az ökumenikusan is nyitott közösség tagjai hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön délután 14-től 18 óráig jönnek össze a Thék Endre u. 2. szám alatti evangélikus gyülekezeti házban, ahol barátságos klubhelyiséget alakítottak ki. De nem csak beszélgetnek egymással, és meghallgatják keresztyén értékeket valló társaikat. Filmeket is néznek, előadásokat szerveznek, és irodalmi vagy zenés délutánokat tartanak. Megünneplik a névnapokat, vacsorákat, közös kirándulásokat szerveznek. 2004-től bekapcsolódtak a lepramisszió munkájába is: sebkötöző fáslikat készítenek nagy lelkesedéssel és takarókat a hajléktalanszálló és a Családok Átmeneti Otthona számára.

2007. júliusától közösségük bejegyzett egyesületté alakult. Azóta még pörgősebbek lettek a délutánjaik. Xboxot vásároltak, és a játékos edzések rendszeressé váltak a körükben. Olyannyira, hogy az Index.hu után most felfigyelt rájuk a Magyar Telekom is, aki gamerek segítségével nemrégiben számítógépes játékokat tanított az időseknek. Az erről készült kisfilmből az is kiderül, hogy ez egyáltalán nem okozott nehézséget a klubtagoknak. Sőt még a gyakorlott gamerek is bevallották: nem gondoták volna, hogy ilyen mozgékony, könnyen tanuló csapattal találkoznak majd. Az unokákkal együtt töltött délutánon leomlottak a generációkat elválasztó falak.

VIDEÓ:

Válogatás korábbi cikkeinkből:

Kárpátalján jártak az xboxozós nénik

Xboxot szenteltek Orosházán

Pál-napi előadás az orosházi Evangélikus Idősek Klubjában

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!