Ha egy kis bátorításra van szükség – Lelki töltőállomás a Székács-iskolában

Ha egy kis bátorításra van szükség – Lelki töltőállomás a Székács-iskolában

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bojtor Zalán
Orosháza – Gyorsan hozzáláttak a néhány héttel ezelőtti keresztény konferencián összeállított akciótervük megvalósításához a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Többek közt lelki töltőállomást alakítottak ki az épületben, amely bátorításról és támogatásról szóló üzeneteket tartalmaz.

Október első hetében nemzetközi keresztény konferencián vett részt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium több tanulója. A diákok egy akcióterv keretében fogalmazták meg, hogyan tervezik frissen szerzett tapasztalataikat hazatérve, saját iskolájukban megosztani társaikkal. Az akcióterv első kidolgozott pontja az iskola két épületében is kihelyezett Spiritual Petrol Station, azaz egy lelki töltőállomás lett.

„Bárkivel előfordulhat, hogy valami miatt szomorúság tölti el, éppen egy nehezebb időszakon megy keresztül vagy úgy érzi, neki semmi sem sikerül. Ilyenkor jól jöhet egy személyre szóló üzenet, egy gondolat, akár egyetlen mondat, ami ott és akkor pont neki szól. Biztatást, bátorítást, támogatást tartalmazó üzenetek találhatók a folyosón elhelyezett dobozokban. Színkódok segítségével lehet választani hétköznapi és bibliai idézetek közül, melyek angolul vagy magyarul íródtak” – derült ki az iskola közleményéből.

Az akcióterv második pontjában az egymásra figyelés koncepciója jelenik meg, és a Help A Friend In Need! (Segíts egy rászoruló barátnak!) nevet viseli. Arra kérik vele a fiatalokat, hogy legyenek figyelmesek társaik iránt, vegyék észre, ha valaki egyedül van, magányos vagy éppen csak egy jó szót szeretne hallani.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!