Országos evangelizáció: Kegyelemből van üdvösségetek a hit által – Ajándék ez a nap – Bevezetés

Országos evangelizáció: Kegyelemből van üdvösségetek a hit által – Ajándék ez a nap – Bevezetés

Share this content.

Budapest – 2013. október 12-én, immáron hagyományosan a Deák téri evangélikus templom adott otthont az országos evangelizációnak. Most először egyházunk történetében a roma misszió került középpontba az eseményen, számos bizonyságtételre is sor került. Számos videófilmet készítettünk, amelyeket itt tekinthetnek meg. Riporter: Kőháti Dorottya, operatőr-vágó: Győri András Timótheus

Anyagainkat az országos evangelizációról itt találják meg egyben: evangelikus.hu/orszagosevangelizacio-2013

Szeverényi János országos missziói lelkész köszöntése után Gáncs Péter elnök-püspök egy zöld színű, a déli egyházkerületi szimbólumot tartalmazó esernyőt adott át neki, emlékezve arra, hogy tíz évvel ezelőtt indult el ebben a szolgálatban a lelkész.

Szemerei János missziói munkáért felelős püspök ezután egy imádsággal nyitotta meg az alkalmat. 

Cseri Kálmán prédikációja és Györfi Mihály bizonyságtétele után a nap szekciókban folytatódott, aztán az ebéd után az evangélikus cigány közösségek bizonyságtételeire került sor Bakay Péter vezetésével. A nap Fabiny Tamás püspök prédikációjával zárult.

Az alábbiakban találják meg további anyagainkat:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!