Országos diákszínjátszó találkozó volt Szombathelyen

Országos diákszínjátszó találkozó volt Szombathelyen

Share this content.

Forrás: credoradio.hu
Szombathely – Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a hétvégén rendezte meg Szombathelyen a XXX. országos fesztiváljának nyugat-dunántúli regionális fordulóját az MMIK-ban, a Weöres Sándor Színház stúdiójában és az evangélikus közösségi teremben.

Több mint tíz csoport – mintegy száz diák – vett részt a diákszínjátszó találkozón a márciusi hétvégén, ahová még a határon túlról is érkezett színjátszó csoport. Téma- és darabválasztás szempontjából is nagyon színes volt a repertoár, a klasszikusoktól kezdve, a modern és saját alkotásokig sokféle elődást láthattak az érdeklődők.

„Semmi drámai, ez is csak egy péntek” című produkciójával állt színpadra az evangélikus gyülekezeti teremben a Reményik Suliszínház, mellyel a legjobb szerkesztett játéknak járó különdíjat kapta. A szakmai zsűri kimagaslónak értékelte, hogy a diákok a saját írásaikból, dalaikból és improvizatív zenei ötleteikből merítve állították össze az anyagot. Kiemelték a kiválóan megalkotott lírai képi világot is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!