Református egyházi vezetőkre támadtak – A MEE Országos Elnöksége nyilatkozatban ítélte el a történteket

Református egyházi vezetőkre támadtak – A MEE Országos Elnöksége nyilatkozatban ítélte el a történteket

Share this content.

Forrás: MEE Országos Elnökség
Budapest – Rendőrök menekítettek ki három református egyházvezetőt az Országgyűlés keddi alakuló ülése után a Parlament elől – számolt be a Református.hu. A történtek után a Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége, dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő levelet írt a református testvéreknek, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét. A református egyházi vezetők meghívott vendégként vettek részt az Országgyűlés alakuló ülésén május 8-án délelőtt. Az ügy részleteiről a Református.hu oldalán olvashatnak ITT.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnökségének levele:

Tisztelt Zsinati Elnökség! 

Főtisztelendő Püspök Úr! 

Tisztelt Tanácsos Úr!

Kedves Testvérek!

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy tegnap délután súlyos inzultus érte a Magyar Református Egyház három vezetőjét, amint ők a Magyar Országgyűlés alakuló ülését követően a Parlament épületét elhagyták. A tüntetők ilyen cselekedetét mélységesen elítéljük, és testvéreinket – Huszár Pál főgondnokot, Szenn Péter horvátországi püspököt és Gér András zsinati tanácsost –, valamint az egész református egyházat őszinte együttérzésünkről biztosítjuk. A közélet ilyen eldurvulását és a véleménynyilvánítás szabadságával való ilyen visszaélést elfogadhatatlannak tartjuk. Ebben a helyzetben is az apostoli igét tekintjük irányadónak: „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.” (Róm 12,21)

Testvéri köszöntéssel: 

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök, Prőhle Gergely országos felügyelő

Budapest, 2018. május 9.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!