Országos első helyet szerzett egy evangélikus iskola diákja a rangos egyetemi versenyen

Országos első helyet szerzett egy evangélikus iskola diákja a rangos egyetemi versenyen

Share this content.

Forrás: bedg.hu
Sopron – Horváth Eszter, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum), Gimnázium és Kollégium 10.C osztályos tanulója és két csapattársa nyerték a Budapesti Gazdasági Egyetem turisztikai és közgazdasági országos versenyét, a BeKVIKer-t.

A BeKVIKer egy középiskolásoknak szóló országos esettanulmányi verseny, amelyet a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara szervez meg minden évben. Főként közismereti és gazdasági témaköröket érint a három főből álló csapatok versengése, de a feladatoknál elsősorban a kreatív problémamegoldásra helyezik a hangsúlyt. Ezt a nívós, és nem hétköznapi versenyt nyerte meg a licista Horváth Eszter és két csapattársa, de meséljen minderről a BeKVIKer bajnoka...

„Érdekel a közgazdaságtan, így amikor az osztályfőnököm, Németh-Tóth Viktória tavaly küldött egy jelentkezési lapot a Mathias Corvinus Collegium középiskolás csoportjába, éltem a lehetőséggel. Tulajdonképpen ez vezetett el a versenyhez is, hiszen egy MCC-s csoporttárs keresett meg azzal, hogy lennék-e harmadik a BeKVIKer-re nevezett csapatban. Örömmel csatlakoztam” - mesél a kezdetekről Eszter.

A pandémia okozta korlátozások miatt az a különleges helyzet állt elő, hogy a csapat – Eszter mellett egy bajai gimnazista, Máté, valamint Enikő, aki egy szegedi közgazdasági szakképző iskolába jár – úgy nyerte meg az országos versenyt, hogy személyesen soha nem találkoztak.

„Ennek ellenére nagyon jól össze tudtunk dolgozni!” – mondja Eszter. Természetesen szeretnének egyszer találkozni is, de a versenyfeladatokat online is tökéletesen meg tudták oldani.

„Az első fordulóban egy tesztet kaptunk, a válaszokat a netről kellett kikeresni. A második forduló már izgalmasabb volt. Esettanulmányt kellett írni úgy, mintha mi lennénk egy cég vezetői, s négy pályakezdő fiatal számára kellett vonzóvá tenni a vállalatot, mint munkahelyet. Az volt a feladat, hogy stratégiát dolgozzunk ki arról, hogyan tudjuk a fiatalokat hosszútávon megtartani - minderről prezentációt kellett készíteni. Jól sikerült, mert bejutottunk a döntőbe, ahol a tíz legjobb csapat mérte össze a tudását. Az utolsó feladat a Munch.hu startupról szólt, itt a prezentációinkat elő is kellett adni a zsűri előtt, persze online” – sorolja a feladatokat Eszter. Lelkesedése és megérdemelt öröme ezek után még érthetőbb, s bár a felkészülés komoly idő- és energiabefektetéssel járt, úgy érzi, nagyon jó élmény volt a többfordulós verseny.

„Jövőre, velük, ugyanott, szeretnénk indulni a következő BeKVIKer-en is!” - ígérte Eszter.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!