Istennel szövetségben: Országos evangelizációt tartottak

Istennel szövetségben: Országos evangelizációt tartottak

Share this content.

Videó és nyitókép: Győri András Timótheus, riporter: Kőháti Dorottya, fotó: Adámi Mária
Budapest – Istennel szövetségben volt a mottója a 2014. október 11-én, szombaton a Deák téri evangélikus templomban tartott országos evangelizációnak. Videókkal gazdagított tudósításunkat tekinthetik meg.

A nap elején a gyülekezők a Korál-sziget együttessel együtt énekelhették az Evangélikus énekeskönyv kedvelt koráljait, majd pedig Szemerei János püspök mondott köszöntést és imádkozott a napért.

A kiskőrösi evangélikus óvodások és iskolások közreműködésével a Noé bárkája gyermekkantátát tekinthették meg a résztvevők. Farkasné Gombár Ildikó és Fodorné Faragó Krisztina vezették a csoportot.

Ezután Gáncs Péter püspök prédikált.

Berecz András ének- és mesemondó

és Solt Pál a legfelsőbb bíróság korábbi elnöke tett bizonyságot hitéről.

Délután az új szövetségről Sefcsik Zoltán lelkész prédikált, majd úrvacsorára került sor, Cselovszky Ferenc és Gerőfi Gyuláné lelkészek vezetésével. Énekelt az Új teremtés együttes. 

Az alkalom után Gáncs Péterrel készítettünk interjút.

A Noé bárkája darab előadása után Farkasné Gombár Ildikó és Fodorné Faragó Krisztina nyilatkozott kameránknak.

A programot a Magyarországi Evangélikus Egyház Missziói Bizottságának támogatásával az Evangélikus Missziói Központ szervezte, Szeverényi János kordinálásával, a központ munkatársainak és idén 160 önkéntesnek a segítségével.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!