Országos felügyelővé való újraválasztásáról is kérdezték Prőhle Gergelyt az ATV-ben

Országos felügyelővé való újraválasztásáról is kérdezték Prőhle Gergelyt az ATV-ben

Share this content.

Forrás: atv.hu
Budapest – Az ATV Egyenes beszéd című adásában Krug Emília kérdezte Prőhle Gergely országos felügyelőt arról, hogyan értékeli, hogy immáron harmadik ciklusát kezdi meg a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjeként. A műsorban a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) volt főigazgatóját a körülötte kialakult kultúrharcról is faggatták. Prőhle Gergely először nyilatkozott menesztése óta.

Október elején az ATV.hu írta meg, hogy távoznia kell Prőhle Gergelynek a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) éléről. Majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma hivatalosan is megerősítette a hírt. Ezután a múzeum egykori főigazgatóját újraválasztották a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjévé.

„Az evangélikus egyház egy nagyon demokratikus intézmény. Azt gondolom, minden választás nagy meccs, az evangélikus egyház minden választást komolyan vesz” – erről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Prőhle Gergely. A PIM volt főigazgatója abszurdnak nevezte, hogy egy történelmi egyház világi vezetőjét olyan vádak érik, miszerint a Tanácsköztársaságot támogatná. „Mondjuk, lehet, hogy ez csak az én evangélikus testvéreim bölcsessége, hogy ezt a hülyeséget nem hitték el” – fogalmazott Prőhle. Arra a kérdésre, hogy Kásler Miklós elhitte-e ezt a „hülyeséget”, úgy válaszolt: a felmentésének hivatalos indoklása nem volt, sőt a hivatalos nyilatkozat az ő érdemeit elismerte.

Az Egyenes beszéd adása itt tekinthető meg.

További cikk a Magyar Idők oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!