Összefog a református és evangélikus nőszövetség Erdélyben

Összefog a református és evangélikus nőszövetség Erdélyben

Share this content.

Forrás: reformatus.rom, szöveg: Berekméri Gabriella. Fotó: Berekméri Gabriella, Szabó Edit Edina
Marosvásárhely – Az elmaradt bonyhai családi nap dátumán, július 11-én gyűlt össze az Erdélyi Református Egyházkerület Nőszövetsége, hogy megtartsa évértékelő közgyűlését. A marosvásárhely-felsővárosi templomban maszkban, távolságot tartva gyűltek össze az asszonytestvérek, a találkozás örömét azonban ez sem csökkentette.

A számadó közgyűlésen a megjelent nőszövetségi küldöttek áttekintették az elmúlt évet tevékenységek és anyagiak szempontjából egyaránt, szó esett az idei kezdeményezésekről, és a Kert az Édenben pályázat kiértékelése is megtörtént. „Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy megtarthatjuk az eredetileg márciusra tervezett közgyűlést. Most is nagyon óvatosak vagyunk, vigyázunk, betartjuk a szabályokat, hogy semmi gond ne történjen, de úgy gondoltuk, hogy ideje lezárnunk a tavalyi évet” – mondta el Borsos Melinda nőszövetségi elnöknő.

Az alkalom kiemelkedő pillanataként együttműködési nyilatkozatot írt alá az Erdélyi Református Egyházkerület és a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Nőszövetsége. „Akár történelmi pillanatnak is tekinthetjük ezt, ezentúl közösen járjuk ennek a szolgálatnak az útját, tevékenységeket, programokat rendezünk együtt” – tette hozzá Borsos Melinda.

Koszta Enikő evangélikus nőszövetségi elnök a hittestvéri kapcsolatok szükségességét hangsúlyozta, kiemelve a kölcsönös támogatás, hiterősítés, tapasztalatcsere, közös projektek és programok szervezésének jelentőségét.

A beszámoló itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!