Összefogás az új vecsési templomért

Összefogás az új vecsési templomért

Share this content.

Szöveg: Koczor Kinga
Vecsés – A vecsési evangélikusok második éve munkálkodnak azért, hogy templomukat újjáépítve kibővíthessék. Több adománygyűjtő rendezvény után most Vecsés nagyszabású hagyományőrző rendezvényére, a szeptember 24–25-én lezajlott Káposztafesztre készült a tavalyihoz hasonló, komoly összefogással a helyi evangélikusok közössége.

A gyülekezet idén is saját sátorral képviseltette magát, ahol székelykáposztával és palacsintával várták a fesztivál résztvevőit; a gyülekezet kórusa, a Vecsernye pedig lelkes énekléssel hívogatta az embereket. Volt, aki a sütés-főzésben, volt, aki a sátorállításban, volt, aki a kínálásban, hívogatásban segédkezett – összesen mintegy ötven fős evangélikus csapat vett részt a szervezésben.

A gyülekezet hálát ad, hogy a várva várt templomépítés immár kézzelfoghatóvá vált: a Káposztafesztre következő héten elkezdődött a régi templom bontása.

Az új templom alapkőletétele november 6-án, vasárnap lesz. A Bálint Ágnes Kulturális Központban tartandó ünnepi istentiszteleten a gyülekezet ifjúsága és a Körszínház előadja a „Te a mi Urunk, Istenünk kis bolondja vagy” című Luther-színdarabot, amellyel a reformáció 500. évfordulójára emlékezünk. Igét hirdet Fabiny Tamás püspök úr, szolgál a Vecsernye kórus.

Címkék: Vecsés - templom -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!