Összefogtak a győri nők

Összefogtak a győri nők

Share this content.

Forrás: gyorplusz.hu, szöveg: Földvári Gabriella
Győr – Maszkokat varrnak a győri hölgyek a kórház számára, Bogdányi Mária lelkész, lelkigondozó koordinálja a segítő kezek munkáját.

Bogdányi Mária azt mondja, őt Ványik Tünde, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház diplomás ápolója kérte, hogy több fővárosi kórház kezdeményezéséhez hasonlóan, szervezze meg, hogy aki teheti, varrjon otthon maszkot. A kórház szívesen fogadja a saját készítésű adományokat, mert nem tudni mikor lesz rá szükség az intézményben.

A koronavírus legalattomosabb tulajdonsága, hogy akár két hétig is lappang, sokan pedig tünetmentesen átvészelik, vagyis mindenkit fertőzöttnek és egyben potenciális fertőzőnek is tekinthetünk. Ennek tudatában érdemes maszkot hordani.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik maszk a leghatásosabb és tényleg érdemes-e felvenni őket. Amíg ezen megy a vita, a győri hölgyek léptek és már varrják a maszkokat. Bogdányi Mária azt mondja, a semminél minden jobb, ezért kéri, hogy aki tud, jelentkezzen és segítsen.

A legmegfelelőbb anyag a világos színű pamutvászon, de bármilyen otthon fellelhető textil is megteszi. Egy lepedőből sok-sok maszk varrható. Lényeg, hogy bírja a kifőzést, fertőtlenítést.

Bogdányi Mária abban is segít, hogy összehozza azokat, akik nem tudnak varrni, de van anyaguk, azokkal, akiknek van varrógépük, de nincs anyaguk. Továbbá szívesen fogadna felajánlásokat textilboltoktól, vagy szabadkapacitású varrodáktól a győri összefogás jegyében.

Az elkészült maszkokat a kórház Magyar utcai portáján, egy arra kijelölt helyre lehet letenni. Ezeket az adományokat a kórházban kimossák, fertőtlenítik, majd ha szükséges, használják.

Csatlakozni lehet, szabásminta és minden további infó ITT.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!