Őszi evangélikus országos óvodai szakmai nap volt Vásárhelyen

Őszi evangélikus országos óvodai szakmai nap volt Vásárhelyen

Share this content.

Forrás: promenad.hu, szöveg: Pósa Tamara
Hódmezővásárhely – Ideje van címen futott a 2018. november 13-án megrendezett őszi országos óvodai szakmai nap Hódmezővásárhelyen, melyen az ország több tucat evangélikus óvodája képviseltette magát.

A Magyarországi Evangélikus Egyháznál egyfajta hagyomány, hogy az ország evangélikus óvodái – melyekből közel harminc van már – egy nevelési évben kétszer találkoznak egy-egy szakmai nap keretén belül. Idén nagy megtiszteltetés ért bennünket azzal, hogy városunk adhatott otthont a több előadásból álló sorozatnak. Békéscsabától Veszprémen és Orosházán át Budapestig mindenhonnan érkeztek hozzánk óvodapedagógusok” – mondta Benséné Sándor Erzsébet, a hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda vezetője.

A több mint százfős rendezvény támogatója többek között az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) volt, amely segített a program összeállításában is. A vendégeket Gáspárné Vágási Julianna, az EPSZTI igazgatóhelyettese köszöntötte. Azt kívánta, hogy a résztvevők szakmai napja hasznosan teljen, és az ott elhangzottak maximálisan beépíthetők legyenek nemes, óvodapedagógusi hivatásukba.

Márki-Zay Péter polgármester hangsúlyozta a pedagógusok fontos szerepét, amely többek között a gyermekek nevelését, oktatását és az egymás körülményeitől való független elfogadást szolgálja. Hozzátette: a vallásos keretek köré épült intézményeknél nem utolsósorban az Isten szeretetének ismertetése kell, hogy legyen a fő cél.

A három előadásból álló konferencia előtt Nagy Ervinné evangélikus lelkész tartott reggeli áhítatot, majd az óvodások „Látta Isten, hogy ez nagyon jó” című ünnepi műsorát nézhették végig az résztvevők.

Az alkalom képes tudósítását a Promenád.hu oldalon találják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!