Őszi KÉSZ-küldöttgyűlést tartottak Nyíregyházán

Őszi KÉSZ-küldöttgyűlést tartottak Nyíregyházán

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír
Nyíregyháza – Háromnapos országos küldöttgyűlést tartott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Nyíregyházán 2018. október 26-án. Az ország 73 KÉSZ-csoportjából és a határon túlról összesen 90 vezető és küldött vett részt az október utolsó hétvégéjén rendezett őszi találkozón.

A péntek esti megnyitón a történelmi egyházak mindegyike képviseltette magát. A szokásos őszi találkozásnak idén az ünneplő nyíregyházi csoport biztosított helyet. „A küldöttgyűlés ettől válik különlegessé” – mondta Makláry Ákos atya, a KÉSZ elnöke a megnyitón a Nyirgorkat.hu-nak –, mert „minden küldöttgyűlés egyforma és mégis más: egyforma, hiszen dolgozni jövünk össze, a határon túli társszervezetekkel együtt beszámolókkal, kötelező munkafeladatokkal foglalkozunk, de mégis más, mert mindig máshol tartjuk. Nyíregyházán már nagyon rég volt országos küldöttgyűlés, s a vendéglátást most, nagy örömünkre, a 25. évét ünneplő nyíregyházi csoport vállalta, ami által módunk van megismerni Nyíregyházát és történetét, az itt élő embereket és az itt élő keresztény (katolikus és protestáns) közösségeket, találkozni vezetőikkel. Tanulni is jöttünk, nem csak dolgozni.”

A napirendi pontok közt az elnökség beszámolója és az előző küldöttgyűlés határozatainak végrehajtásáról szóló beszámolók mellett szerepel a Szent Adalbert-díj és a Csanád Béla-díj kitüntetettjeiről való tájékoztatás, valamint a 2019-es jubileumi előkészületek.

A megnyitón Makláry Ákos elnök mellett köszöntőt mondott Sztankó Gyöngyi, a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség lelkésze, Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke, Polgári László, a Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának irodaigazgatója, valamint Gaál Sándor, a Nyíregyházi Református Egyházközség esperes-lelkipásztora.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!