„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

„Köszönjük, magyar Lepramisszió!”

Share this content.

Szöveg: Riskóné Fazekas Márta
Shahdara – „Köszönjük, magyar Lepramisszió!” – ez a felirat fogadta 2015 decemberében Indiában a Delhi melletti Shahdara lepramissziós kórházba érkező magas rangú vendégeket. Átadási ünnepségre gyűlt össze az Indiai Lepramisszió vezetősége, távoli más leprakórházak vezetői és a helyi önkormányzat képviselője, no meg a kórház dolgozói. Ekkor került sor annak a beruházásnak az átadására, amely a kicsiny Magyarország Lepramissziójának adománya volt Shahdarának.

Öt éve támogatjuk egyebek mellett a Shahdara kórház működését is, a benne folyó gyógyító-rehabilitáló tevékenységet, több más lepramissziós tagországgal együtt. Ez a nagy forgalmú kórház nemcsak leprás betegeket, hanem égési sérülteket, szemészeti ellátásra szorulókat is tömegével lát el. Hozzátartozik egy 32 km-es sugarú (!) körben öt nyomornegyed lakossága is! Mindezek miatt is úgy érezzük, hogy folyamatos segítségünk nagyon jó helyre kerül!

 Az átadás pillanata. Jobbról dr. Sunil Anand, az Indiai Lepramisszió igazgatója

Egyik támogatónknak köszönhetően, mindezen felül, 2015-ben egy kivételes beruházást is át tudtunk adni Shahdarában. Az adományozó kifejezett kérése volt, hogy ajándéka Shahdarába kerüljön. A kórház és az Indiai Lepramisszió vezetősége állította össze körültekintően, hosszas egyeztetés során azt a listát, mely számukra a legfontosabb eszközöket tartalmazta.

Laboratóriumi berendezések.

Régi, gyakran javításra szoruló orvosi berendezéseiket most ki tudták cserélni korszerű és megbízhatóan működő tárgyakra és gépekre. Így a 10 millió forintból egy digitális röntgenkészüléket, ultrahang-készüléket, orvosi műszereket, gyógytornaeszközöket, laboratóriumi berendezéseket, műtőlámpát, léghűtő berendezéseket és számítógépeket adományoztunk. Ezen kívül alaposan fel tudták újítani még a két műtőt is.

 Digitális röntgenkészülék a röntgenorvossal.

Műtőlámpa.

Álljon itt a Shahdara kórház igazgatójának néhány köszönő sora:

A Shahdara Kórház dolgozói és betegei nevében szívből jövő köszönetünket szeretném kifejezni a magyar Lepramissziónak a nagylelkű adományért. Sajnos nem ismerjük személyesen az adományozót, így kérem, tolmácsolják neki hálás köszönetünket és legjobb kívánságainkat.

Imádságos szívvel és őszintén biztosíthatom, hogy az adományt nagy felelősséggel használjuk majd fel. A legjobbat szeretnénk nyújtani mind a leprabetegeknek, mind az általános betegeknek. Ezek az új és modern eszközök a betegellátást és a különféle szolgáltatásokat fogják nagymértékben javítani. A kórház tevékenységét évekre szólóan magasabb szintre emelik.

Isten áldását kérjük a Magyar Lepramisszióra. Krisztusban testvérként:

Stepjen Levi igazgató”

 Köszönjük, Magyar Lepramisszió!

Hálásak vagyunk azért, hogy mindehhez hozzájárulhattunk.

A szerző a Magyar Lepramisszió igazgatója.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!