Ötödik alkalommal báloztak a szarvasi evangélikusok

Ötödik alkalommal báloztak a szarvasi evangélikusok

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség. Fotó: Valló Zoltán
Szarvas – 2018. február 10-én 7 órától ismét megtelt az Árpád Szálló rendezvényterme jókedvű szórakozni és adakozni vágyó evangélikusokkal, és kezdetét vette a szarvasi evangélikusok ötödik jótékonysági bálja. A jó hangulatról Kepenyes Pál és zenekara gondoskodott, ahogy ezt tette már korábban is minden alkalommal.

A bál háziasszonya ismét Hegedűs Éva volt. Lázár Zsolt esperes a bál résztvevőit köszöntötte, érdekességként bemutatta a legmesszebbről érkezetteket: négyen is érkeztek az Egyesült Államokból. 

A jókedvű adakozókat szereti és megáldja az Isten. A bál idei céljaként az esperes ismét az ifjúsági munkát nevezte meg, hiszen több tábor is vár majd a szarvasi fiatalokra, ahova angol és amerikai önkéntesek érkeznek, és amelyek költségeihez ennek a bálnak az adományai is hozzájárulnak. 

Zahorecz Pál szarvas-újtemplomi lelkész is szólt, majd Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának diakóniai osztályvezetője köszöntötte a résztvevőket.

Babák Mihály polgármester üdvözlő szavaiban kiemelte, hogy a város életében mennyire fontos az evangélikus egyház, a két gyülekezet és az intézmények, amelyek az elmúlt húsz esztendőben új esélyt kaptak.

A bálon közel kétszázötvenen vettek részt. A hagyományhoz hozzátartozik a nyolcadikosok nyitótánca, akik frakkban és estélyi ruhában fogadták a vendégeket és árusították a tombolát.

Ezt követően Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka, a szentesi Szilver Tánccsoport Egyesület versenytáncosai sztenderdtáncokat mutattak be: angolkeringőt, tangót és slow foxot. Majd a további köszöntőket követően latin táncok következtek: csacsacsa, rumba és jive.

A Szivárvány Színjátszó Tehetségműhely idén is remek tánccal járult hozzá az est hangulatához.

Közel százötven tombola érkezett felajánlásként. A díjak között meg kell említenünk egy porszívót, kávéfőzőket, a polgármester kerékpárját, az alpolgármester játékmackóját és az Aqua-Spa Konferencia és Wellness Hotel két fős hétvégéjét a SZARVAS LUX Kft. felajánlásában.

Köszönet az osztályközösségeknek, a szülőknek, az óvodai csoportoknak, a helyi vállalkozóknak, a családoknak és a két gyülekezetnek, hogy a bál sikeres megrendezéséhez hozzájárultak, melynek két főszervezője idén is Fabó Polett és Lázár Zsolt volt. 

 

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Szarvas - evangélikus - bál -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!