Óvodások évkezdését támogatja az E.ON

Óvodások évkezdését támogatja az E.ON

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Kaposvár – Budapest – 500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON az örömteli évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az első csomagokat a mai napon Kaposváron vehették át a kisgyermekek.

Az E.ON évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációját. A vállalat idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójához és amellett, hogy figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel segítette annak sikerét, ötmillió forint értékű támogatással is hozzájárult a segélyakció céljaihoz.

Az E.ON ebben az évben a kisiskolások mellett az ovisokra is gondolt. Somogy megyében a kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonában élő ovisok mellett az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának kisgyerekei, valamint kaposvári családok óvodakezdő gyermekei részesülnek az indululás gondtalanságát, a gyermekek örömét célzó kezdeményezésből.
„Az iskoláskorú gyermekek mellett az óvodások életében is meghatározó időszak az évkezdés, hiszen sokan közülük ilyenkor kerülnek először közösségbe és itt tapasztalják meg a csapathoz tartozás élményét, itt szereznek akár életre szóló barátságokat. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a fiatal generáció első közösségi élménye örömteli esemény, emlékezetes élmény maradjon, mind a szülők, mind a gyerekek számára” – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

„Nem is gondolnánk, hogy mekkora és milyen összetett segítséget jelent az E.ON adománya a kevés jövedelemmel rendelkező családok számára, hiszen az óvodakezdés minden családnak nagyobb kiadással jár. Nagy öröm, hogy Kaposváron 183, Somogy megyében pedig velük együtt összesen 295 gyermek részesül a felajánlásból, akik a leghátrányosabb helyzetű családokból kerülnek ki. Az adományban megtalálhatók a kézműves eszközök, a gyurma, zsírkréta, festék és színes ceruza; a testnevelési alkalmakhoz szükséges tornazsák, tornacipő, tornaruha, illetve a tisztasági cikkek, amelyek mind nélkülözhetetlenek az évkezdéshez” – nyilatkozta Sipiczki-Szabó Éva, a Kaposvári Szociális és Fejlesztő Központ vezetője az óvodakezdő csomagok átadóeseményen, ahol a segélyszervezet nevében Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató, a település nevében pedig Borhi Zsombor alpolgármester mondtak köszönetet az E.ON támogatásáért.

Országszerte összesen ötszáz óvodakezdő kisgyermekhez jut el az egyenként 10 ezer forint értékű csomag, amely a fejlesztési- és sporteszközök mellett mesekönyvet is tartalmaz. Az ötmillió forint értékű óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyén kívül a vállalat szolnoki, orosházi, szendrői, miskolci és budapesti óvodások évkezdését is támogatja, hogy az évkezdés ő számukra is igazán örömteli lehessen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!